«پنج تا از دوستانت رو زیر این پست منشن کن و عکس مسابقه رو استوری کن؛ اگر صفحه شما پرایوت هست؛ از استوری خودتون اسکرین شات بگیرید و برامون بفرستید تا در قرعه کشی یک پاور بانک شرکت کنید.» از این قبیل پستها در لابهلای صفحات اینستاگرام به وفور به چشم میخورد؛ اینستاگرامی که جزء معدود شبکههای اجتماعی محبوب جهان در ایران است که فیلتر نشده و امروز فضایی مهم برای دیجیتال مارکتینگ کسبوکارهای کوچک و بزرگ است.
جلوههای بصری و قابلیتهای مارکتینگی این اپلیکیشن همه و همه دست در دست هم داده تا شرکتها و اینفلوئنسرهای زیادی در این شبکه اجتماعی با کاربران خود تعامل داشته باشند و با اهدای جوایزی، آنها را مشتاق به فعالیت بیشتر در صفحهشان کنند. اما در این میان یک اشکال وجود دارد؛ بخش زیادی از این دنبالکنندگان، رباتهایی هستند که توسط افراد کمی گرداننده میشوند تا جوایز اینستاگرامی را ببرند؛ به این اکانتها اصطلاحا میگویند «اکانتهای مسابقهای».
اکانتهای مسابقه ای توسط گروههایی در تلگرام برنامهریزی میشوند
داستان اکانتهای مسابقهای، ماجرایی است که بسیاری از مسئولان مارکتینگ سایتها و کسبوکارهایی که در اینستاگرام فعالیت دارند را به ستوه آوره و آنها نمیدانند از دست این اکانتها باید چه کنند. اکانتهای مسابقهای در واقع متعلق به گروههایی هستند که با برنامهریزی قبلی و خبر کردن یکدیگر، به یکباره وارد یک پست مسابقهای شده و با منشن کردن دیگر اکانتهای متعلق به خودشان یا دوستانشان، تبدیل به برندگان مسابقه میشوند. این اکانتها معمولا عکس پروفایل واقعی ندارند و پستهایشان نیز به تعداد انگشتان یک دست هم نمیرسد چرا که هدف ساخته شدنشان فقط یک چیز بوده: برنده شدن جوایز خرد و کلان عرضه شده در صفحات فارسی اینستاگرام.
«مژده» یکی از همین کاربران است که در گفتگو با دیجیاتو جزییات بیشتری از نحوه کارش بیان میکند. او خانمی سی و چند ساله خانهدار در یکی از شهرستانهای اطراف تهران که با تبلت هفت اینچی خود در اینستاگرام میچرخد. مژده از طریق یکی از دوستانش وارد یک گروه تلگرامی شده که برای ورود به آن در سال ۹۷ مبلغ صد هزار تومان پرداخت کرده است. این گروه کمی بیشتر از صد نفر جمعیت دارد که اکثر آنها مانند مژده خانمهای خانهدار هستند. در این گروه پستهای اینستاگرامی که شامل تبلیغات میشوند بازنشر شده و از تک تک کاربران خواسته میشود که در آن شرکت کنند. یک بازه زمانی هم برای شرکت در نظر گرفته میشود. او در همین رابطه میگوید:
«در گروه به ما یاد دادند که چطور چند اکانت در اینستاگرام داشته باشیم و همزمان آنها را مدیریت کنیم. برخی حتی ۱۰ موبایل مختلف دارند و اکانتهای خود را مدیریت میکنند و برخی که حرفهایتر و غالبا جوانتر هستند نیز از رباتها استفاده میکنند. هرکس زیر پستها اکانتهای خودش یا دوستش را منشن میکند و همه ما معمولا ماهی چند قلم جنس میبریم. کاربری را میشناسم که در آستانه عید سال گذشته، چهار گوشی و چند پاوربانک و یک سری کد تخفیف برنده شده بود.»
منبع:
https://digiato.com/article/2019/12/23/%d8%a7%da%a9%d8%a7%d9%86%d8%aa%e2%80%8c-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%85%d8%b3%d8%a7%d8%a8%d9%82%d9%87%e2%80%8c-%d8%a7%db%8c-%d8%a7%db%8c%d9%86%d8%b3%d8%aa%d8%a7%da%af%d8%b1%d8%a7%d9%85/
:: بازدید از این مطلب : 124
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1